Direktlänk till inlägg 26 mars 2013

Boktips från oss i sexan!

Av Louise Wångberg - 26 mars 2013 09:05

Här ska samtliga av er i sexan dela med er av era läsupplevelser. Tanken är att ni ska väcka läslust hos varandra, genom att berätta kort om er lästa bok (bokrecension). Inspirera varandra!

 
 
Ingen bild

Hektor

26 mars 2013 09:27

Titel: Livsfarliga miljoner!
Författare:Lena Lilleste

Boken är en serie, men man behöver inte läsa alla i rad för att
fatta vad den handlar om. Den här boken handlar om att Tommy och
Flisen träffar en gubbe "Valter" som bor på ett åldersdom hem. Det händer senare att någon försöker mörda Valter! Men vem? Och varför?
Valter är också rik. Men det är lite konstigt att Valter är ihop med en 30-åring kvinna. Och varför försvinner Valters viktiga grejer? Ex.pengar,viktiga nycklar. boken är spännande och lite rolig. Den är kanske lite seg i början,men sen vill man inte sluta läsa! Jag skulle tipsa boken till såna som är mellan 10-14år och gillar detektiv böcker. bok betyg: 5/5 poäng.

Bokrecensionen skriven av Hektor

 
Ingen bild

Antonio

9 april 2013 08:46

Titel:Sune i Grekland
Författare:Sören Olsson Anders Jacobsson

Boken handlade om när Sune och hans familj skulle till myggträsket och fiska. Men Sunes granne ville att de skulle med till Grekland och mamma Karin ville så gärna åka dit. Men pappa Rudolf gillade inte ideen. När de är i Grekland träffar Sune en grekisk familj. Den familjen är lika galna som Sunes familj. Den här boken gillar man säkert om man gillar roliga böker.

bokrecensionen skriven av Antonio

 
Ingen bild

Theo

9 april 2013 09:03

Titel:Halvmåne detektetivbyrå
Förfatare:Eoin Colfer
Illustration:Mark Riedy
Utgivnings år:2006

Den här boken handlar om en kille som heter Fletcher Moon.Han är en privat detektetiv.När han försökte lösa ett fall där var det någon som hade stulit någonting.Alla ledtrådar pekade mot Red och Herodes.Men desto mer han letade ledtrådar.Så började han bli jagad av någon.Den han blev jagad av får ni reda på om ni läser boken...

Jag ger den en 4/5 den var spänande men ändå lite rolig.

Bokrecensionen är skriven av Theo

 
Ingen bild

Ida

29 april 2013 08:45

TITEL: Födelsedagsfesten
FÖRFATTARE: Meg Cabot

Den här boken som jag har läst handlar om 10 åriga Allie Finkle. Allie har en massa egna regler som hon egentligen inte vill bryta, men ibland händer det att hon måste. För Allie och hennes kompisar har bestämt att dem ska gå på en drilltävling för att stötta deras kompis Ericas storasyster Missy. Men efter deras bestämmelse får Allie en kalasinbjudan från hennes gamla vän Brittany Hauser som hon egentligen inte gillar. Kalaset skulle vara på samma dag som tävlingen. På kalaset skulle Allie få åka limousine till Glitterati, äta middag på The Cheescake Factory och sova över på lyxhotell. Vad kommer Allie att välja? Kommer hon ljuga för sina kompisar?

Jag tyckte boken var rolig och spännande. Det hände saker hela tiden. Jag rekommenderar boken för tjejer mellan 10-13 år.
BOKBETYG: 9 av 10

Bokrecension skriven av Ida.

 
Ingen bild

Cornelia

30 april 2013 08:51

Titel: Den gömda skogen
Författare: Gillian Cross

Det är första boken i en trilogi. Robert sitter på flygplanets toalett och helt plötsligt faller han. Var är han? Vad hände? Varför? Vilka är det som gömmer sig? Vad vill dom honom? Det är svåra frågor att få svar på! En stor skog av nåt slag. Vad är det för ställe? Hur ska han ta sig hem? Kommer han få hjälp? Men viktigast av allt kommer han överleva?

9/10 Det kunde varit lite bilder.

Skriven av Cornelia

 
Ingen bild

Izabelle

7 maj 2013 08:51

Titel: Allie Finkles regler för tjejer
Författare: Meg Cabot


Boken jag har läst handlar om en tjej som heter Allie Finkle.
Det ska börja en ny tjej i klassen och hon heter Cheyenne som kommer från Kanada. Allie och hennes tre vänner Erica,Caroline och sofhie trodde Cheyenne var snäll men hon kallade dom barnsliga och hon kallade Allie för barnrumpan Allie. Cheyenne hade kommit på en lek som hete kyss leken där alla tjejer skulle jaga en kille och den nya tjejen (Cheyenne) skulle kyssa honom. Alla killar förutom en hatade den leken. Men Allie och hennes vänner försökte stoppa leken, det var inte så lätt men till slut så fungerade det men det blev bara värre sen.


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise Wångberg - 4 mars 2013 00:31

Här ska samtliga av er i femman skriva en bokrecension om er egenvalda bok. Kanske är det någon i klassen som vill läsa den bok som ni kommer att recenserar. Förhoppningvis kommer ni ge varandra värdefulla boktips tack vare era bokrecensioner...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards